Vi tilbyr også linsebytte for å bli kvitt lesebriller og progressive briller.

Linsebytte (RLE) er et alternativ til laserbehandling av alderssyn. Ved 45-års alder skjer det aldersforandringer i øynene. Det blir problematisk å lese, sende tekstmeldinger og jobbe på datamaskinen.

Linsebytte
Ved linsebytte benyttes ikke laser. Behandlingen går ut på å erstatte øyets naturlige linse med en ny, kunstig. Metoden kalles RLE. (Refractive Lens Exchange)

Øyet får dermed tilbake evnen til å se både på lang og kort avstand. Den nye linsen kan også korrigere andre typer synsfeil.

Utskifting av øyets linse er det samme som skjer under en grå stær-operasjon. Slike operasjoner har Trondheim Øyelegesenter drevet med i stor utstrekning tidligere, så klinikken har betydelig erfaring på området. Vi kan også nå tilby grå stær-operasjon dersom du er privat betalende pasient.

Erfaren linseklinikk

Smertefritt inngrep
Utskifting av øyets linse er et inngrep som er smertefritt. Selve behandlingen tar ca. 20 minutter for hvert øye. Rett etter operasjonen kan du fungere som normalt, men det er visse forsiktighetsregler du skal følge.

Det er to hovedtyper linser:

Flerstyrkelinser (multifokale linser)

Denne linsetypen har flere styrker. Den korrigerer nærsynthet, langsynthet og alderssyn. En spesiell type flerstyrkelinser kan også korrigere skjeve hornhinner. Med en flerstyrkelinse ser du godt både på nært og på avstand

Enstyrkelinser (monofokale linser)

Hvilken type linse som passer for deg finner vi ut under forundersøkelsen. Finn ut om linseoperasjon kan være et alternativ for deg.

Kontakt oss for gratis og uforpliktende forundersøkelse her!

Linsebytte ble løsningen