ICL er en linseoperasjon for deg med moderat til stor brillestyrke, der laser vurderes som et dårligere valg.

Ved ICL plasseres en kunstig linse inne i øyet. Linsen plasseres mellom hornhinnen og øyets naturlige linse. Som ved en laserbehandling, blir du brillefri. Ved ICL fjernes ikke øyets naturlige linse, som ved RLE-operasjon.

De første ICL-linsene ble utviklet på 1950-tallet. En viktig foregangsmann var den eminente russiske øyekirurgen SN Fyodorov fra Moskva. De siste 60 årene har det skjedd en rivende utvikling innen denne behandlingsformen.

ICL er en behandling for deg som er mellom 18 og 45-50 år. ICL kan korrigere både nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner.

De fleste pasientene vi anbefaler ICL til er sterkt nærsynte. Er du mer nærsynt enn – 8, vil vi alltid anbefale ICL dersom det er mulig. Også for langsynte over + 4 kan ICL være en bedre metode enn laser. Problemet hos langsynte er dessverre at det ofte ikke er plass til ICL-linsen inne i det langsynte øyet.

Med ICL kan vi behandle

– Nærsynthet opptil – 18
– Langsynthet opptil + 10
– Skjeve hornhinner opptil – 6

For deg med små brillestyrker er laser det riktige valget.

ICL kan også benyttes hos dem som har tynne hornhinner, svært tørre øyne eller store pupiller – altså der det er mindre aktuelt med laserbehandling.

Forundersøkelse

Før ICL-operasjonen må det foretas nøyaktige målinger av øyet i form av en grundig forundersøkelse. Så bestilles ICL-linsene direkte fra USA til hvert enkelt øye.

Reversibel behandling

En ICL-linse kan senere fjernes igjen. ICL er således en reversibel behandling i motsetning til en laserbehandling.

2-3 TIMER PÅ KLINIKKEN ETTER OPERASJONEN

Ved ICL – som ved laser – opereres nesten alltid begge øyne samme dag.
Bedøvelsen er – som ved laser – kun øyedråper.
Operasjonen er – som ved laser – ikke smertefull.
Kontroll er – som ved laser – obligatorisk på klinikken neste dag.
Du kan gå på jobb og kjøre bil – som ved laser – allerede dagen etter.

VIKTIG : Etter en ICL-operasjon må du være på klinikken 2-3 timer til observasjon. Derfor utføres ICL-behandlingen vanligvis på formiddagen.

Kontakt oss for gratis og uforpliktende forundersøkelse her!

ICL ble løsningen