• 25 OKT 13

  Forundersøkelsen – gir alle svar

  GIR SVAR: Forundersøkelsen viser om du egner deg for laserkorreksjon.

  GIR SVAR: Forundersøkelsen viser om du egner deg for laserkorreksjon.

  For å finne ut om øynene dine egner seg for synskirurgi gjennomfører vi en forundersøkelse. Undersøkelsen er helt smertefri. På forundersøkelsen vil du også få utdypende informasjon om de ulike behandlingene vi tilbyr.

  De fleste øyne, men ikke alle, egner seg for synskirurgi.

  Ikke kontaktlinser
  Det er viktig å huske på at du ikke må bruke kontaktlinser før forundersøkelsen. Beregn også at du ikke kan kjøre bil den nærmeste timen etter undersøkelsen. For å optimalisere de målingene som tas på forundersøkelsen, kan du ikke bruke kontaktlinser i tiden før. Bruker du myke linser (dagslinser/månedslinser), må disse ha vært ute av øynene i minst to døgn før undersøkelsen. Harde linser må du være foruten i fire uker før. Hvis du bruker harde linser må du ta kontakt med klinikken før du kommer.

  Briller
  Det er viktig at du tar med deg brillene på forundersøkelsen, da vi måler og ser på disse.  Dersom du har progressive briller, lesebriller, eller bare «vanlige» briller; ta med de du bruker regelmessig.
  Siden du ikke får lov til å bruke kontaktlinser, kan det jo også være greit å ha med seg brillene av praktiske årsaker.

  Ikke bil rett etterpå
  På forundersøkelsen drypper vi vanligvis øynene med noen dråper som gjør at pupillen utvider seg.  Dette kan føre til at du der og da ser dårligere enn vanlig. Virkningen av dråpene går ut etter undersøkelsen, men beregn at du må vente én time før du kan kjøre bil.

  • NB: Ikke maskara

   Dersom du er langsynt, må du unngå å bruke maskara på forundersøkelsen fordi dette kan skape tekniske problemer.

  Kartlegger øyet

  På forundersøkelsen kartlegger vi øynene dine. Blant annet måler vi tykkelsen på hornhinnen. Det vi finner ut her, danner grunnlaget for behandlingen. Når forundersøkelsen er gjort, kan vi vurdere mulighetene dine for videre behandling og hvilket resultat du i så fall kan regne med.

  KARTLEGGER: På forundersøkelsen får du kikke inn i et spesielt apparat som kartlegger forholdene i øynene dine.

  KARTLEGGER: På forundersøkelsen får du kikke inn i et spesielt apparat som kartlegger forholdene i øynene dine.

  Still spørsmål

  I tillegg til selve kartleggingen av øynene dine, er forundersøkelsen også et godt tidspunkt for å få utdypende informasjon om laserbehandlingen. Her har du muligheten til å spørre om alt du måtte lure på knyttet til behandlingen. På forhånd kan det være smart å notere eventuelle spørsmål du har. Før du kommer til oss bør du bruke tid på våre nettsider brillefri.no.

  Spesielle forhold

  På grunn av synsvariasjoner i forbindelse med graviditet, venter vi i slike tilfeller med forundersøkelse til seks måneder etter fødselen.

  Uforpliktende

  Ved Trondheim Øyelegesenter er forundersøkelsen gratis og uforpliktende.

  Informasjon

  Ved Trondheim Øyelegesenter legger vi vekt på at du skal være så godt informert som mulig om behandlingen og det forventede resultatet. Dersom forundersøkelsen viser at du kan behandles, og du bestemmer deg for dette, vil du få et informasjonshefte som du må lese før vi setter deg opp til behandling.

 • Etter laseroperasjonen

  I den første tiden etter laser-behandlingen er det visse forholdsregler du skal ta.

 • Forundersøkelsen – gir alle svar

  For å finne ut om øynene dine egner seg for laser- eller linseoperasjon gjennomfører vi en forundersøkelse. Undersøkelsen er helt smertefri.

 • Før operasjonen hos oss

  På behandlingsdagen skal du prøve å komme til Trondheim Øyelegesenter så uthvilt og avslappet som mulig.

 • Hvem kan laseropereres?

  De fleste med briller og kontaktlinser er egnet for laserbehandling, men ikke alle.

 • Slik foregår laseroperasjonen

  Selve laserbehandlingen er udramatisk. Du ligger på benken i vanlige klær, og er våken. Det hele er over på noen minutter.

 Bli kvitt briller og linser! Spør oss gjerne dersom du lurer på noe om laser- eller linseoperasjon av ditt syn.
 • Telefon: +47 73 80 74 00

 • E-post: info@brillefri.no

* vi ringer deg opp