• 25 OKT 13

  Før operasjonen hos oss

  På behandlingsdagen skal du prøve å komme til Trondheim Øyelegesenter så uthvilt og avslappet som mulig. Planlegg også hjemturen, fordi du ikke kan kjøre bil resten av dagen.

  Fri fra jobb 
  På behandlingsdagen må du regne med å ta fri fra jobb, med mindre du har time på ettermiddagen.

  Før du kommer til oss, skal du rett og slett prøve å ha en så normal start på dagen som mulig. Spis som vanlig, og ta også eventuelle medisiner som vanlig. Ta på litt varmere inneklær enn vanlig, fordi det kan oppleves litt kaldt på operasjonsstuen vår på grunn av klimaanlegget.

  Ikke kontaktlinser eller maskara
  Bruker du myke kontaktlinser (måneds-/dagslinser), må du ha vært uten disse i minst to døgn før behandlingen. Harde linser må ha vært ute av øyet i minst fire uker.
  Vi kan vanligvis låne deg briller i denne tiden.

  Du må huske på å ikke bruke maskara på behandlingsdagen eller dagen før behandlingen. Det er svært viktig at øynene er helt renvasket for alle maskara-rester når du møter til behandling.

  Raskt gjort 
  Laseroperasjon av begge øyne tar tyve minutter. Linsebytte på begge øyne tar en time. Med forberedelse og litt hvile etterpå, må du regne med å bruke mellom én og halvannen time før du kan forlate Trondheim Øyelegesenter.

  Ingenting å grue for
  De fleste som skal operere synet sitt er naturlig nok en smule spent når de kommer til Trondheim Øyelegesenter. Er du engstelig, kan du få en beroligende tablett (Valium).
  Denne må du i så fall ta ca. én time før behandlingen starter.

  Vi skal gjøre vårt beste for at du når behandlingen er over – i likhet med det store flertallet av pasientene våre – gir uttrykk for at dette ikke var mye å grue seg for.

  Informasjon
  Før du møter til behandling ved Trondheim Øyelegesenter ønsker vi at du skal forsikre deg selv om at du er så godt informert som mulig om behandlingen og det forventede resultatet. Studer derfor våre nettsider grundig før du kommer.

 • Etter laseroperasjonen

  I den første tiden etter laser-behandlingen er det visse forholdsregler du skal ta.

 • Forundersøkelsen – gir alle svar

  For å finne ut om øynene dine egner seg for laser- eller linseoperasjon gjennomfører vi en forundersøkelse. Undersøkelsen er helt smertefri.

 • Før operasjonen hos oss

  På behandlingsdagen skal du prøve å komme til Trondheim Øyelegesenter så uthvilt og avslappet som mulig.

 • Hvem kan laseropereres?

  De fleste med briller og kontaktlinser er egnet for laserbehandling, men ikke alle.

 • Slik foregår laseroperasjonen

  Selve laserbehandlingen er udramatisk. Du ligger på benken i vanlige klær, og er våken. Det hele er over på noen minutter.

 Bli kvitt briller og linser! Spør oss gjerne dersom du lurer på noe om laser- eller linseoperasjon av ditt syn.
 • Telefon: +47 73 80 74 00

 • E-post: info@brillefri.no

* vi ringer deg opp