• 25 OKT 13
  • 0
  -Endelig uten lesebriller

  -Endelig uten lesebriller

  -For meg ble Monovision en flott løsning. Jeg har kastet lesebrillene.

  Trondheim Øyelegesenters kirurg Jan Guldahl ble stadig påminnet sitt behov for lesebriller. Ikke minst fra de nære omgivelsene.

  -På med brillene, Dr. Brillefri, var en av sarkasmene han måtte bite i seg når han skulle sende tekstmelding eller lese avisen.

  -Jada, jeg har passert både 45 og 50-årsalderen. Alderssynet hadde rammet meg som alle andre. Nå ville jeg gjøre noe med det. Lesebriller ble en tungvint løsning for meg, sier Guldahl.

  Monovision
  -Gjennom flere år hadde jeg vurdert å laserkorrigere synet til såkalt Monovision. En svært utbredt metode i USA.

  Monovison går ut på å behandle øynene litt ulikt slik at du ser både på nært og på avstand.

  Kompromiss
  -Et godt kompromiss, der man etterstreber et liv uten både vanlige briller og lesebriller.
  I begynnelsen hørtes det rart ut for meg, som for alle andre. Ulikt syn på øynene, det må da være ubehagelig? Men nei, i de fleste tilfeller fikser hjernen dette utmerket. Samsynet blir helt fint.

  Eget utstyr
  Øyekirurg Jan Guldahl ville bli behandlet på eget utstyr. Han kjenner Trondheim Øyelegesenters lasermaskiner ut og inn. Her skulle det skje.
  Kollega Helene K. Laukeland sto for behandlingen.
  -En bonus for en øyekirurg dette. Nå kan jeg – ut fra egen erfaring – snakke med pasientene om hvordan en laserkorreksjon av synet fungerer. Og så ble jo resultatet av Monovision-behandlingen min helt topp.

  -Og samsynet?
  -Fungerer helt perfekt. Jeg ser godt både på langt og nært hold. Jeg gleder meg over å lese liten skrift i restaurant-menyene og ikke minst: å kunne sende tekstmeldinger på telefonen uten besvær.

  Leave a reply →