• 25 OKT 13
  • 0
  Astronauter og jagerflygere benytter IntraLASIK

  Astronauter og jagerflygere benytter IntraLASIK

  Kontaktlinser er nå historie i amerikansk romfart.

  I USA får nå både astronauter og jagerflygere laserkorrigere synet sitt med IntraLASIK. Det er en viktig godkjenning. Ikke noe land i verden har strengere krav til medisinske prosedyrer.

  I august 2007 godkjente den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA laserbehandling for sine astronauter. Litt tidligere hadde det amerikanske luftforsvaret U.S. Air Force godkjent samme behandling for sine jagerflygere.

  Årelange studier
  NASA’s godkjenning er basert på årelange studier av laserbehandling i USA. Godkjenningen stiller krav om at de astronautene som skal behandles må benytte IntraLASIK-metoden. Med andre ord: snittet i hornhinnen må utføres med laser, ikke mekanisk. Årsaken er at presisjonsnivået blir større ved IntraLASIK enn ved noen annen metode og at sikkerheten vurderes som bedre.

  Meget sikker metode
  Konklusjonen fra NASA er at en laserbehandling etter prinsippene fra IntraLASIK er meget sikker.

  Astronauter og flygere utsettes for ekstreme omgivelser og krefter. NASA mener at kontaktlinser kan føre til komplikasjoner under romfart.

  Behandling med laser gjør at kontaktlinser er historie i amerikansk romfart.

  IntraLASIK.11Hva med Norge?
  I Norge har vi som kjent ingen astronauter. Det norske forsvaret tillater ikke sine jagerflygere å bli laserbehandlet for å kvitte seg med briller og linser.

  Norske trafikkflygere derimot, har muligheten. Reglene er imidlertid svært strenge. Etter laserkorreksjonen settes norske trafikkflygere på bakken i minst tre måneder.

  Deretter må de gjennom en krevende synsprøve ved Flymedisinsk institutt. Klarer de ikke prøven, får de ikke fly igjen.

  Trondheim Øyelegesenter har i en årrekke laserkorrigert synet til norske trafikkflygere. Ingen er hittil blitt satt på bakken. Alle flyr daglig for SAS, Norwegian og Widerøe. Se opererte flygere.

  Kontakt oss for gratis og uforpliktende forunderskelse!

  Leave a reply →